Textilbőr, műbőr

Minden textilbőr műbőr, de nem minden műbőr textilbőr !


A textilbőr valódi bőrre emlékeztető felületű, velúros vagy műbőr jellegű termék. Felületük a műbőr típusok esetében PVC, vagy a legtöbb új terméknél már poliuretán hab, amelynek zárt filmszerű rétege biztosítja a kopásállóságot. A velúr felülettel rendelkezőket általában poliészter száltakaró borítja. Mindkét típus a valódi bőrökre emlékeztető mintázattal van megnyomva. Forgalmazásra jó kopásállóságú , könnyen alakítható és tetszetős felületű termékeket választottunk. Ajánlatunkban nehezen éghető változat is szerepel.


Műbőrök tulajdonságai:


(forrás: Wikipédia)

A műbőrök szilárdságát és nyúlását elsősorban a hordozóanyag határozza meg. A legerősebbek a szövet hordozójú műbőrök és ezeknek a legkisebb a nyúlása is. A hordozó nélküli műbőrök szakítószilárdsága természetesen kisebb, mint az azonos vastagságú hordozós műbőröké. Ezek nyújthatóságát a gyártási eljárás és az anyag tulajdonságai határozzák meg, amit a technológia kialakításával lehet a célnak megfelelően beállítani.


A tömör filmréteg miatt a műbőrök általában nem légáteresztők és a vizet sem engedik át. A légáteresztő képesség hiánya bizonyos esetekben (pl. ruházati cikkeknél, cipőfelsőrészeknél) előnytelen, ezért kifejlesztettek olyan poliuretán alapú kenőanyagot, amely ebből a szempontból kedvezőbb.


A műbőrök hőállóságát annak az anyagnak az ilyen irányú tulajdonságai határozzák meg, amelyből a film készül. Általában nem bírják a nagy hőmérsékletingadozásokat és nagy hidegben törékennyé válnak.

Weboldalunk cookie-kat használ. Az oldal használatával ehhez hozzájárul. További információ

Adatvédelmi tájékoztató

Bezárás